Antarktika viis kokku igatsuse ja armastuse, elu ja ajaloo

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Fabian Gottlieb Benjamin von Bellingshausen (vasakult), Maris ja Tiit Pruuli tänavu 28. jaanuaril Antarktikas Bellingshauseni teadusjaamas selle maailmajao avastamise 200. aastapäeval.
 
Fabian Gottlieb Benjamin von Bellingshausen (vasakult), Maris ja Tiit Pruuli tänavu 28. jaanuaril Antarktikas Bellingshauseni teadusjaamas selle maailmajao avastamise 200. aastapäeval.  Foto: Cj Kask/Tiit Pruuli

Sügavate maismaajuurtega abielupaar, sünnipärased tartlased Maris ja Tiit Pruuli on saanud hakkama mahult ja kaalult, aga eelkõige sisult vägeva raamatuga. Selle kirjaread ja pildid viivad lugeja loksuma sooja, aga lõpuks ka jäise suure vee lainetele.

Sügavate maismaajuurtega abielupaar, sünnipärased tartlased Maris ja Tiit Pruuli on saanud hakkama mahult ja kaalult, aga eelkõige sisult vägeva raamatuga. Selle kirjaread ja pildid viivad lugeja loksuma sooja, aga lõpuks ka jäise suure vee lainetele. 11. juulil 2019 Venemaal Kroonlinnas alanud ja tänavu 15. veebruaril Tšiili lõunatipus Punta Arenases lõppenud ekspeditsioon on saanud kaante vahele.

Esikaanele on kirjutatud «Jäine igatsus. Armastus Antarktika moodi» ja kahe autori nimi. Pildil on purjekas merel, milles hulbivad hiiglaslikud jäätükid ja mille ühes servas tõuseb kaljune maismaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles