Vähekindlustatud elanikud said jõululõunal kõhu täis

Armas Riives
, reporter
Copy
Tartu vähekindlustatud inimestele valmistab Pauluse kirikus toitu kokk Hardi Kõnd.
Tartu vähekindlustatud inimestele valmistab Pauluse kirikus toitu kokk Hardi Kõnd. Foto: Kristjan Teedema

Täna pakkus Tartu linn koos Pauluse kiriku kogudusega vähekindlustatud linnaelanikele jõululõunat.

Jõululõunaks said elanikud valida verivorsti või seapraadi ahjukartuli ja hapukapsaga. Magustoiduks aga kisselli kohupiimaga. Järgmine kord saab lõunat sel neljapäeval kell 11–14 taas Pauluse kirikus.

Täna käis jõululõunat söömas ligi 500 inimest. Sama palju tühje kõhte ootab Pauluse kogudus ka tuleval neljapäeval.
Täna käis jõululõunat söömas ligi 500 inimest. Sama palju tühje kõhte ootab Pauluse kogudus ka tuleval neljapäeval. Foto: Kristjan Teedema

Täna jagati välja ligi 500 toiduportsjonit, sama palju pakutakse ka neljapäeval. Pauluse koguduse õpetaja Kristjan Luhametsa sõnul on varasematel aastatel käinud jõululõunat söömas erinev hulk inimesi, kuid ilmselt sel korral tuleb pandeemia tõttu kohale vähem rahvast kui varem. «Kui natuke jääb toitu üle, siis on ka hea, sest keegi ilma ei jää,» ütles Luhamets.

«Manitseme ka inimesi toidu jagamisel üksteisega distantsi hoidma, et korraga liiga palju järjekorras koos ei seisaks,» ütles Luhamets.

Jõululõuna valmistas EELK Tartu Pauluse kogudus. Toitu aitasid välja panna ning jagada kümmekond Pauluse koguduse vabatahtlikku. Lõuna on mõlemal päeval osalejatele tasuta. Toidukulud katab Tartu linna sotsiaal- ja tervishoiuosakond.

Jõululõuna täpne maksumus selgub detsembrikuu arvel, kuid varasematel aastatel on maksumus olnud kuni 9000 eurot, ütles Tartu sotsiaaltööteenistuse peaspetsialist Marika Paris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles