Haigus ühendab ja lahutab Marvini tütreid ja meid kõiki

Copy
Kogu haige perekond koos: Lee (vasakult, Maria Annus), tema vanem poeg Hank (Ken Rüütel), tädi Ruth (Merle Jääger), õde Bessie (Piret Laurimaa) ja noorem poeg Charlie (Oskar Seeman). Lee ja Bessie isa Marvin on nii haige, et ei tule kordagi vaatajate ette.
Kogu haige perekond koos: Lee (vasakult, Maria Annus), tema vanem poeg Hank (Ken Rüütel), tädi Ruth (Merle Jääger), õde Bessie (Piret Laurimaa) ja noorem poeg Charlie (Oskar Seeman). Lee ja Bessie isa Marvin on nii haige, et ei tule kordagi vaatajate ette. Foto: Gabriela Urm/Vanemuine

Vanemuise väikeses majas esietendunud Scott McPherson «Marvini tütred» toob vaatajate ette kentsakalt kurbnaljaka läbivaate inimese hinge- ja füüsilistest hädadest ning nendega toimetuleku võimalustest ühe perekonna näitel. Praeguses koroonaaegses ühiskonnas, mil nakkushaiguse levikust räägitakse söögi alla, vahele ja peale, on lavastus esmapilgul järjekordne haigustemaatika lüpsmine. Vanemuine läheneb sellele aga pigem leebelt, koomiliselt ja vaatajat hoidvalt.

Vanemuise väikeses majas esietendunud James Macphersoni «Marvini tütred» toob vaatajate ette kentsakalt kurbnaljaka läbivaate inimese hinge- ja füüsilistest hädadest ning nendega toimetuleku võimalustest ühe perekonna näitel. Praeguses koroonaaegses ühiskonnas, mil nakkushaiguse levikust räägitakse söögi alla, vahele ja peale, on lavastus esmapilgul järjekordne haigustemaatika lüpsmine. Vanemuine läheneb sellele aga pigem leebelt, koomiliselt ja vaatajat hoidvalt.

Karakterkond laval pakub laia läbilõiget erinevatest haigustest ja nende põdejatest. Esindatud on multihaige voodisse aheldatud isa Marvin (häälena kardina taga), ekstsentriline haige seljaga tädi Ruth (Merle Jääger), kelle mõlema eest hoolitseb ennastohverdavalt äsja ise leukeemiadiagnoosi saanud Bessie (Piret Laurimaa).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles