LendTeater andis Elvast kaugetenduse Chicago lastele

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
LendTeatris olid 13. detsembril lavastuse «Jõuluvana kott» vaatajad saali tagaseina suurel ekraanil.
LendTeatris olid 13. detsembril lavastuse «Jõuluvana kott» vaatajad saali tagaseina suurel ekraanil. Foto: Merlin Ponna / LendTeater

Elvas tegutsev LendTeater mängis pühapäeva õhtul oma lavastust «Jõuluvana kott» vaatajatele, kellel oli parajasti hommik, sest nad asuvad umbes 7500 kilomeetri kaugusel. Chicago laste ette astusid selles Margus Mölli kirjutatud ja lavastatud näidendis Pikk (Aire Pajur), Jõuluvana (Aare Sepp), Päka (Kaidi Koppel) ja Piparkoogimeister (Irina Radionova).

Pikk ise (vasakult, Aire Pajur), aga ka Jõuluvana (Aare Sepp), Päka (Kaidi Koppel) ja Piparkoogimeister (Irina Radionova) imestavad, et Pikal tuli luuletus lõpuks ometi välja.
Pikk ise (vasakult, Aire Pajur), aga ka Jõuluvana (Aare Sepp), Päka (Kaidi Koppel) ja Piparkoogimeister (Irina Radionova) imestavad, et Pikal tuli luuletus lõpuks ometi välja. Foto: Merlin Ponna / LendTeater

Kaugetendusest said Zoomi vahendusel osa Chicago Eesti Majaga seotud pered ja nende lapsed, keda trupi liikme Kaidi Koppeli sõnul oli ühtekokku umbes 30. Teatrisilla korraldasid Eesti poolt Merlin Ponna ja Chicagost Maie Taits.

Pühapäeval antud kaugetendust ei ole võimalik tagantjärele vaadata. Küll aga on LendTeatril võimalik soovi ja vajaduse korral sellesarnane videosild luua ja lavastust uuesti mängida.

«Kuigi väga paljud meie etendused Eestis on ära jäänud, anname mõned tõesti veel sel jõuluajal ka LendTeatris kohapeal ning meid on kutsutud etendust andma ka erinevatesse paikadesse,» lisas Koppel. «Loomulikult järgime nii meie kui ka kohapealsed korraldajad kehtestatud piiranguid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles