Eestikeelse nime said teiste seas laialehine sinikrohvik ja salat-mummvetikas (1)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Salat-mummvetikas.
Salat-mummvetikas. Foto: 663highland / Wikipedia

Eesti looduseuurijate seltsi botaanika terminoloogia komisjoni äsjasel koosolekul lisandus eestikeelsena mõnigi taimeperekond ja -liik. Komisjoni esimees Toomas Kukk tõi näiteks kõigepealt puugi-raviväädi (Cryptolepis sanguinolenta), laialehise sinikrohviku (Stirlingia latifolia) ja olivillopuu (Aextoxicon punctatum).

Eestikeelse nime said endale teiste hulgas ka Büttneri tilgapuu (Pachylobus buettneri), guajaana inglipuu (Dicorynia guianensis), vandliranniku mürgikoorepuu (Erythrophleum ivorense) ja lelupuu (Sindoropsis letestui). «Puidu tõttu nimetatud liike oli veel rohkesti,» märkis Toomas Kukk suhtlusmeedias. «Aga nimetasime muudki.»

Nende muude hulgas on salat-mummvetikas (Caulerpa lentillifera), madagaskari lateksiväät (Cryptostegia madagascariensis), lilla õnnehein (Erigeron lilacinus), rambi-kuldmarjapuu (Baccaurea motleyana) ning Hylanderi luga (Juncus articulatus var. hylandri) ja kõpu tähthein (Stellaria nemorum subsp. glochidisperma). Viimased kaks jõudsid minna sellise nime all Eesti taimede levikuatlasesse, mis läks just neil päevil trükki.

Uued nimetused kajastuvad Toomas Kuke sõnul peagi ka taimenimede andmebaasis taimenimed.ut.ee.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles