GALERII ⟩ Tähtveres saab suusatada ja kelgutada

Armas Riives
, reporter
Copy

Esimeste külmakraadidega pandi Tähtvere spordipargis juba teisipäeval lumekahurid huugama. Nädalavahetuseks oli paks lumekiht maas ja kohal nii suusatajad kui kelgutajad.

Esimest korda said sel talvehooajal suusad alla juba sadakond talispordisõpra. Näiteks tegi laupäeval lõuna paiku oma esimesi suusaringe Arvo Järvet (72), kes on olnud suur suusafanaatik juba koolipoisist saati.

Järveti on selle talve esimest lund pikisilmi oodanud. «Oi-oi, kui mõnus on jälle rajal olla. Mul on praegu alles esimesed ringid, pole soojaks veel saanud, tuleb ettevaatlikult liigutada, sest liigesed annavad tunda, kui järske nõkse teha,» rääkis ta.

«Kahju, et suusailm nii hiljavõitu kätte jõudis, omal ajal sai Tähtveres suusatada juba oktoobri viimastel päevadel ja lausa loodusliku lume peal,» meenutas Järvet.

Kunstlumega on kaetud spordipargi keskel 400-meetrine ring. «Lund on paksult pandud ja suusad libisevad väga hästi, kuid väike ring võib tüütavaks muutuda,» arvas Järvet. «Järgmine nädal lubas küll sooja, aga kui tugevat sula ei tule, siis püsib kunstlumi ju hästi ja siia võib ka mõne päeva pärast värskema lumekihi peale panna,» sõnas Järvet. Ta loodab veel järgminegi nädal suusatama minna.

Tartu ülikooli endine geograafia õppejõud ja suusafanaatik Arvo Järvet sai laupäeval sel talvehooajal esimest korda suusad alla.
Tartu ülikooli endine geograafia õppejõud ja suusafanaatik Arvo Järvet sai laupäeval sel talvehooajal esimest korda suusad alla. Foto: Margus Ansu

Tähtvere puhkepargi haldusjuhi Marti Viilu sõnul kaalus meeskond sel nädalal laulukaare alla ka uisuväljakut tegema hakata, kuid järgmise nädala vesise ilmateate tõttu jäid plaanid katki. Viilu ütles, et uisuväljaku tegemiseks tuleb oodata pikemat külmaprognoosi, sest muidu läheks sulaga kogu töö ja vaev hukka.

Suusarada on valgustatud kell 6–23. Rada on kõigile suusasõpradele tasuta kasutada. Suusalaenutus on avatud esmaspäevast pühapäevani kell 12–21. Viimased suusad laenutatakse kell 20.15.

Lisaks Tähtvere spordipargile töötavad lumekahurid praegu Kuningamäel, Tehvandil, Lähtel, Haanjas, Kadrinas ja Võrus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles