GALERII Südalinn täitus koroona kiuste jõululaadalistega (6)

Armas Riives
, reporter
Copy

Tartu jõululaat tõi Küüni tänavale, selle ümbrusesse ja Keskparki kauplema kohalikud toidu- ning käsitöömüüjad. Korraldajate sõnul järgib jõululaat kõiki ohutusmeetmeid.

«Pärast arutelusid terviseametiga otsustasime, et võimalus jõuluostud teha vabas õhus aitab hajutada rahvamasse kaubanduskeskuses ja ühtlasi annab võimaluse toetada kodumaiseid väikeettevõtjaid,» ütles Tartu turu juht Rene Kiis.

Müüjad pakuvad laadal linlastele kohalikku käsitöö- ja toidukraami, mida tavakauplustest ei leia. «Kuna jõulude ajal soovitakse osta rohkem kodumaiseid ja erinäolisi tooteid, annab jõululaat väiketootjatele võimaluse oma kaupa inimestele tutvustada ning koroonaviirusest tingitud olukorras äri elus hoida,» ütles Kiis.

Tartu linnavalitsus teatas, et laat järgib kõiki ohutusnõudeid. Müüjad on Küüni tänavale ja parki paigutatud kolmemeetrise vahemaaga, et kauplejaid ja ostjaid hajutada. Lisaks on kohal turvatöötajad, kes paluvad ostjatel järjekordades distantsi hoida. Kõigil ostlejatel on väga soovituslik ka vabas õhus kanda maski, müüjatel on maski kandmine kohustuslik.

Kauplejate laudadel ja tänaval on käte desinfitseerimisvahendid ning toitu või jooke ei degusteerita. Laadal ei ole sellel aastal meelelahutust ega esinemisi, et vältida inimeste kogunemist ühte kohta. Ohutusnõudeid tuletavad alal meelde üle saja sildi ja viida.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles