Tartu lumepargi nõlvadel saab alates laupäevast liugu lasta

Tartu Postimees
Copy
Raadil asuvas Tartu Lumepargis on kogu sel nädalal käinud usin kunstlume tootmine. Laupäevaks peaks pargi nõlvad olema valge kunstlume katte all.
Raadil asuvas Tartu Lumepargis on kogu sel nädalal käinud usin kunstlume tootmine. Laupäevaks peaks pargi nõlvad olema valge kunstlume katte all. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Selle nädala algusest käib Raadil Eesti Rahva Muuseumi peahoone vastas Tartu lumepargis usin kunstlumetegu. Laupäeval saab lumepargi nõlvadele lund nii palju, et lumepark saab avada oma kuuenda hooaja.

Tartu lumepargi juhataja Jaan Olmaru sõnas, et esmaspäevast alates püsinud külmakraadid on võimaldanud tänaseks toota lumekahuritega sedavõrd palju lund, et laupäeval lumepargi külastajatele lahti teha.

Tartu Lumepargis on kokku kuus erineva kiirusega tuubirada, mis sobivad nii suurtele kui väikestele. Loodusliku lume saabudes saab kõrvalasuval kelgumäel ka oma kelguga liugu lasta.

«Kui sisetingimustes on koroonaviiruse leviku tõttu praegu vaba aja veetmise võimalused väga piiratud, siis vabas õhus nii rangeid piiranguid ei ole,» lausus Olmaru. «Järgime mõistagi kõiki terviseameti ettekirjutusi ning usume, et lumeparki tulevad inimesed tervetena.»

Olmaru avaldas lootust, et lumeparki saab avatuna hoida kogu pühadeaja, mil inimestel on palju vaba aega. «Kuigi ilmateenistus ennustab uueks nädalaks plusskraade ja kerget vihma, siis loodetavasti peavad kunstlumest tehtud rajad väikesele soojalainele kenasti vastu,» sõnas Olmaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles