Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Tartu vald jagab valla koolilastele tasuta näomaskid (1)

Copy
Vald jagab näomaskid kõigi valla koolide õpilastele. Pildil peagi valmiv Kõrveküla põhikool.
Vald jagab näomaskid kõigi valla koolide õpilastele. Pildil peagi valmiv Kõrveküla põhikool. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu valla kriisikomisjon otsustas koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kinkida kõikidele Tartu valla koolide õpilastele korduskasutatavad näomaskid.

Selle aasta kevadel, kui kriis Eestis alguse sai, hakkas Jõgeval tegutsev OÜ Softcom tootma kaitsemaske. Tartu vald tellis tootjalt kolm tuhat Softmedi näomaski. «Sellest jagub kõikidele meie koolide õpilastele ning lisaks muidugi ka hallatavate asutuste personalile ja meie enda töötajatele. Viiruse leviku näitajad on kõrgemad kui kevadel ja oht nakatuda seda suurem.» sõnas Tartu vallavanem ja kriisikomisjoni esimees Jarno Laur.

Softmedi näomaskid on valmistatud nanofiiberkangast ja on korduskasutatavad. «Kuna kaitsemask on mõeldud ühele kandjale korduvalt kasutamiseks, siis otsustasime koostöös Softcomiga leida võimaluse, kuidas lapsed saaksid kaitsemaskile kirjutada oma nime või nimetähed. Just seetõttu on maskil lisaks kirjale Tartu vald, üks valge kastike, kuhu saab näiteks veekindla markeriga oma nime kirjutada. Nii ei aja lapsed maske omavahel sassi,» sõnas vallavanem.

Tartu vallavalitsuse töötajad toimetavad maskid kontaktivabalt kõikidesse koolidesse ja valla hallatavatesse asutustesse.

Märksõnad

Tagasi üles