Päevatoimetaja:
Richard Särk

RAADIOSAADE Uued regionaalpoliitilised tülid terendavad

Copy
Foto: TPM / Kuku

8. detsembri raadiosaate «Vahetund Tartu Postimehega» esimeses pooles võtsid ajakirjanikud Rannar Raba ja Lenel Karu põgusalt kokku viimased arengud ja taandarengud, mis seostuvad koroonaviiruse levikuga. Sealjuures tõdesid nad, et tasakaalupunkti leidmine ühiskonna avatuna hoidmise ja hädavajalike piirangute vahel on väga keeruline.

Saate teise poole pühendasid Eili Arula ning Rannar Raba regionaalpoliitikale. Nimelt sai eelmisel nädalal laiemalt teatavaks, et Põltsamaa vallas asuva Puurmani piirkonna inimesed on alustanud võitlust, et lüüa lahku oma praegusest koduomavalitsusest ning liituda Tartu vallaga. Sealsete sündmuste taustal pakkusid ajakirjanikud, et selliseid situatsioone hakkab lähiaastatel Eesti eri paigus üha rohkem nägema, sest kaob kohustus 2017. aasta haldusreformi ajal antud lubadustest kinni pidada ning see hakkab suurte valdade äärealadel süvendama kõrvalejäetuse tunnet.

«Vahetund Tartu Postimehega» on Kuku Tartu sagedusel (100,2 MHz) ja Otepää sagedusel (102,4 MHz) otse-eetris igal teisipäeval kell 13. Seda saab järele kuulata raadiojaama veebilehelt ja nutirakendusest, samuti Spotify keskkonnas ning iPodcastina.

Tagasi üles