Raul Must kogus olümpiaks vajalikke punkte

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Must
Raul Must Foto: Toomas Huik

Raul Must saavutas nädalavahetusel Stockholmis toimunud Swedish Openil kolmanda koha, mis tähendab talle 2800 punkti ning suurt sammu olümpiapileti lunastamisele lähemale.

Raul Must alustas võistlust 22. paigutuselt. Esmalt kohtus ta Tallinna turniirilt tuttava prantslase Thomas Rouxel`iga. Treener Mart Siliksaar ütles, et Raul üritas hoida palli mängus ja mängida rahulikult oma mängu. Mõlemas geimis jäi Raul paari punktiga taha kuni 11 punktini, siis aga lülitas sisse kõrgema käigu ja alistas prantslase kindlalt 21:14, 21:15.

Järgmisena kohtus Must Rootsi esinumbri Henri Hurskiaineniga. „Raul alustas ründavalt ja see tõi edu, kuid siis tekkis kerge väsimus, mis põhjustas geimi kaotuse 15:21. Teises geimis muutis Raul taktikat ja korraldas tõelise maratoni, hoides rallides palli mängus üle 50 löögi,“ kirjeldas Siliksaar. Taktikamuutus tõi edu, sest vastane väsis ja Raul võitis teise geimi 21:13 ning kolmanda 21:16.

Veerandfinaalis sattus Raulile vastaseks Iiri esinumber Scott Evans. Eestlane alustas mängu passiivselt, jäädes taha 10:11. Saalilaest tilkunud vee tõttu tehti 20-minutiline paus, kuid pärast seda kadus Raulil täielikult mängurütm ja esimeses geimis tuli vastu võtta kaotus 17:21. „Õnneks suutis Raul hoida külma närvi ja hakkas punkt punkti haaval vahet vähendama,“ ütles Siliksaar. Hea võitlus tõi edu ja järgmised geimid kuulusid 21:13, 21:16 Mustale.

Poolfinaali läks Must mõneti väsinuna, kuid siiski mõned aastad tagasi maailma esikümnes olnud Hongkongi mängija Yan Kit Chani vastu sada protsenti võitlema. Esimeses geimis ei suutnud ta kohaneda vastase väga agrssiivse mängustiiliga ja kaotas 11:21, kuid nõupidamine treeneriga andis indu järgmiseks geimiks, mis realiseerus tulemusega 21:12 Musta kasuks.

Kolmanda geimi alguses lisas vastane agressiivsust  ning läks juhtima 6:0, peale mida leidis Raul uue hingamise ja vahe ei suurenenud märgatavalt. Siiski tuli vastu võtta geimi 14:21 kaotus.

Chan tuli ka kogu turniiri võitjaks, alistades finaalis Hollandi esinumbri Eric Pangi 21:19, 21:17

Swedish Open on üks Euroopa esinduslikumaid sulgpalliturniire, kus osalesid 43 erineva riigi parimad sulgpallurid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles