Ülenurmel hukkus saunatulekahjus mees

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy

Esmaspäeva õhtul kell 21.19 teatati häirekeskusele, et Tartumaal Kambja vallas Ülenurme alevikus põleb ühekorruseline saun. Põlevas hoones viibis tulekahju tekkimise ajal kaks meest. 

Esialgse info järgi tõi raskeid põletushaavu saanud vanemaealise mehe enne päästjate saabumist hoonest välja teine mees. Kiirabitöötajad proovisid vigastatut elustada, kuid kahjuks tulemusteta.

Hoones põlesid sinna kogutud paljud esemed ja muu põlevmaterjal. Tõrvandi vabatahtlikud koos Annelinna ja Tartu komando kutseliste päästjatega likvideerisid tulekahju kella 22.45ks.

Hukkunud mees oli juba mõnda aega saunamaja oma eluruumina kasutanud. Samas seal polnud elektrit, samuti ei olnud sinna paigaldatud suitsuandurit.

Hoone sai suitsu- ja kustutusvee kahjustusi. Tulekahju täpne tekkepõhjus selgitatakse välja järgneva menetluse käigus, kuid esialgse hinnangu kohaselt võis kahjutuli alata hooletusest küünla põletamisel.

Sel aastal on tules hukkunud 34 inimest. Eelmise aasta samaks ajaks oli tules hukkunuid 33 inimest. Kokku hukkus mullu tulekahjudes 43 inimest.

Päästjad panevad südamele, et küünlaid ei tohi kunagi järelvalveta põlema jätta. Samuti tuleb olla hoolas küünalde paigutamisel ruumis. Kasutada tuleks mittesüttivast materjalist alust ja veenduda, et küünla läheduses poleks süttivaid esemeid või kangaid. Toast lahkudes tuleb alati küünal kustutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles