Teatri Must Kast näitlejannal murdus etenduse ajal luu

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Laura Niils kehastab temperamentselt Carmenit.
Laura Niils kehastab temperamentselt Carmenit. Foto: Gabriela Urm / Paide teater

Peeter Volkonski lavastas ja Iir Hermeliin kujundas Paide teatri ja Tartu teatri Must Kast koostöös Georges Bizet' suurteose «Carmen», mis esietendus Paide muusika- ja teatrimajas 26. novembril ja mis pidi tulema detsembris ka tartlaste, aga samuti Pärnu ja Tallinna teatrihuviliste ette, kuid tuleb alles jaanuaris. Põhjuseks ei ole siiski koroona, nagu võiks arvata, vaid hoopiski peaosatäitja Laura Niilsi luumurd, mis tekkis 5. detsembri etendusel.

Ooperi «Carmen» esimese vaatuse poole peal hakkas näitleja tundma valu paremas päkas. «Mängisin lõpuni, poolteist vaatust, aga pidin veidi oma liikumist kohandama,» ütles Laura Niils. «Jalutasin pärast etendust traumapunkti, mis on muusika- ja teatrimaja lähedal, ja sain teada, et paremal jalal on murdunud üks päkaluudest, neljas metatarsaalluu.»

Koroonapuhangu ajajärgul on niisiis muidki põhjusi etenduste edasilükkamiseks? «Jah, ma mõtlesin ka, et koroona ei ole mind kätte saanud, aga sai hoopiski vääramatu jõud, millest on «Carmenis» juttu,» lausus Laura Niils.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles