Toidu kõrbemise tõttu suitsu ja vingu hinganud naine viidi haiglasse

Lenel Karu
, reporter
Copy
Toidu kõrbemine on päästjatele sage väljakutsepõhjus. Pilt on illustreeriv.
Toidu kõrbemine on päästjatele sage väljakutsepõhjus. Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

T​artus asuvas eramus kolmapäeval puhkenud põlengu tõttu vajas naine kiirabi. Turvaettevõtte G4S töötajate tähelepanelik käitumine aitas toidukõrbemise tõttu suitsu ja vingu sisse hinganud naise meedikute hoole alla, kes viisid ta haiglasse.

Kolmapäeval, 2. detsembril kell 12.34 sai turvaettevõtte G4S juhtimiskeskus tulekahju häireteate Tartus asuva eramu turvasüsteemilt. Kohe saadeti välja G4Si patrull ja võeti majaelanikuga ühendust, et uurida, mis juhtus. Majas elav naine ütles juhtimiskeskuse spetsialistile, et kõik on korras ja abi ei ole vaja. G4Si töötajale tundus naise jutt aga ebaadekvaatne ja ta otsustas patrulli kohalesõitu mitte tühistada. Ka patrulli turvatöötajale oli eramu aadress tuttav, sest oli juba korra sel aastal seal väljakutsel käinud.

Kui turvatöötaja maja juurde jõudis, oli elanik selle ukse tuulutuseks avanud. Toast tuli suitsu ja majas elav naine oli ise koridoris. Kuna hoone oli suitsu ja liha kõrbemise lõhna täis, läks turvatöötaja igaks juhuks kööki olukorda kontrollima. Pliit oli küll juba välja lülitatud, aga kuumal pliidiraual kõrbes veel pannil liha ja pannikaane all oli väikest tuleleeki näha.

Veendunud, et pannil toiduõli pole, jahutas turvatöötaja kõrbenud sööginõu ettevaatlikult kraani all maha ja avas seejärel majas veel aknaid, et suits välja pääseks. Kuna majaelanik oli suitsu ja vingu sisse hinganud, kutsus turvatöötaja igaks juhuks kohale kiirabi. Meedikud saabusid kolme-nelja minutiga, andsid keskealisele naisele hapnikku ning viisid ta tervisekontrolliks haiglasse.

G4S juhtimiskeskus teavitas juhtunust ka majaelaniku lähedast, kes kohapeale tuli ja hoone tuulutamise turvatöötajalt üle võttis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles