Linnavalitsus tunnustas Tartu noorsootöö aasta tegijaid

Lenel Karu
, reporter
Copy
Ühe Tartu aasta noore tegijana tõstsid esile Kärg Valner.
Ühe Tartu aasta noore tegijana tõstsid esile Kärg Valner. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli muuseumi Toomkiriku varemetes neljapäeval peetud noorsootöö tunnustussündmusel tõsteti esile nii digivõimekuse arendamist kui ka noorsootöö nähtavuse suurendamist avatud linnaruumis. Tartu aasta noorte tegijatena tõsteti esile Kärg Valner ja Martin Lillevere, teatas linnavalitsus. 

Kärg Valner on lastekaitse liidu noortekogu ja Eurochild Children's Coucili liige ning osalenud platvormi «Märka last» loomises. Tema südameasi on laste ja noorte kaasamise ja sõnaõiguse eest seismine ning tema kirg edastada noortele uudiseid räppides – lihtsalt ja paeluvalt. Martin Lillevere on Tartu Mart Reiniku kooli õpilasesinduse liige ja president. Ta on loov ja ettevõtlik ning aidanud läbi viia mitu koolisündmust – kujundanud plakateid või õmmelnud lavale akse. Lisaks on Martin aktiivne vabatahtlik Aeg-Ruumi laste- ja noortekeskuses, kus korraldab kokaklubi.

Aasta noorsootöö tegija tiitli pälvisid Janne Puks ning Pille-Riin Pärnsalu. Janne Puks on huvijuhina ergastanud Tartu Forseliuse kooli elu, tema algatusel alustas tööd õpilasesindus ning aktiivse vahetunni läbiviimise meeskond. Lõppevast aastast võib eriliselt esile tõsta Janne loodud uudset mängupauside kalendrit, mida kasutati paljudes koolides.

Janne Puks on edukalt töötanud ka riskinoortega ning kaasanud erineva taustaga noori ühistegevustesse. Pille-Riin Pärnsalu on viimase õppeaasta jooksul toetanud digivõimekuse arengut ning viinud läbi digipädevuste tõstmise koolitusi nii loodusmaja huvikooli kui ka Eesti huvikoolide liidu liikmeskoolide õpetajatele. Ta on panustanud loodusmaja õppekavade ja arengukava loomisesse ning edendanud distantstõppe võimalusi. Huviringi juhendajana toetab Pille-Riin Pärnsalu keskkonnasäästlikku disaini, rohelise kooli toimimist ning rohelist mõtteviisi.

Tartu noorsootöö parimaid tunnustatakse alates 2002. aastast. Tiitlitega kaasneb rahaline preemia 1250 eurot. 2020. aasta tunnustussündmust juhtis pärimusmuusik Lauri Õunapuu ning selle korraldasid Valgusklubi, Funtime ning Promotion Design.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles