Tartu linnavalitsus jagas uueks aastaks konverentsitoetusi

Lenel Karu
, reporter
Copy
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnavalitsus jagas välja toetusi 2021. aasta esimesel poolaastal peetavatelt rahvusvahelistele konverentsidele. Tingimustele vastas kolm Tartu ülikooli kavandatavat konverentsi, mis kõik on planeeritud tuleva aasta juunikuusse, teatas linnavalitsuse pressiesindaja reedel. 

Tartu konverentsibüroo äri- ja konverentsiturismi koordinaatori Dana Neemre sõnul on aasta olnud konverentsikorraldajatele keeruline. «Paljud konverentsid on edasi lükatud või korraldatakse virtuaalselt. Kuna aga konverentside korraldamine on pikk protsess ning nii mõnigi otsus tuleb varakult vastu võtta, oli ka taotluste voorus näha, et ebakindla olukorra tõttu otsustasid korraldajad mitu konverentsi siiski videosilla vahendusel läbi viia. Loodame väga, et saabuvaks kevadeks-suveks olukord stabiliseerub ning saame Tartus taas rohkem välisdelegaate vastu võtta,» rääkis Neemre.

Toetust saab taotleda Tartus peetavaks vähemalt kahepäevaseks konverentsiks, mille osalejate ööbimisi on Tartu linna majutusasutustes kokku vähemalt 200. Maksimaalne toetussumma on 5000 eurot. Konverentside toetamisega soovib linn kasvatada Tartu tuntust konverentsikohana, vähendada turismi hooajalisust, tuua juurde kliente kohalikele majutusettevõtetele ning suurendada konverentsikorraldajate ja turismiteenuste pakkujate vahelist koostööd. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles