Avo Rosenvald: kõik on igavene, nii kellegi sõimamine kui ka kellegi aitamine

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Avo Rosenvald maheaia ühe tiigi kaldal. Veesilmasid on alal viis, aga kavas on rajada veel 11 kastmisvee kogumise tiiki.
Avo Rosenvald maheaia ühe tiigi kaldal. Veesilmasid on alal viis, aga kavas on rajada veel 11 kastmisvee kogumise tiiki. Foto: Margus Ansu

Võiks ju arvata, et aiatööd on selleks aastaks läbi. Mitte päris. Avo Rosenvald, kes on Annelinna külje all asuva Tartu maheaia üks eestvedajaid, jääb enda sõnul haigeks, kui peab mitu päeva järjest toas olema. Oskar Lutsu majamuuseumis järelvaatajana töötav mees täidab aednikukohuseid sealgi, kuid nii tihti kui võimalik, asjatab ka maheaias. Küll oma peenardel, aga ka uutele potipõllumeestele maalappide vabastamiseks võsa maha võttes ning kände välja juurides. Ise ütleb ta selle kohta, et käib maheaias talgutel. Mõnikord üksi, mõnikord mitmekesi.

Avo Rosenvald, kui paljudel on nüüd maheaias oma maalapp?

Ligikaudu 250 inimesel. Kui alustasin, seadis üks poliitik linnaaianduse kahtluse alla. Ütles, et kui nii kakssada inimest tunneks huvi, siis oleks tõsiselt võetav. Nüüd, üksteist aastat pärast alustamist oleme olukorras, et sel suvel ei mahtunud kõik soovijad ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles