Erkki Bahovski: peidus surm (1)

, ajakirja Diplomaatia peatoimetaja
Copy
Erkki Bahovski
Erkki Bahovski Foto: TPM

Vaadates reedest maskivastaste meeleavaldust Tallinnas, tõusis mitu küsimust. Esimene neist on iroonilise alatooniga: kuhu annab siit edasi minna, kas järgmisena hakatakse näiteks protestima selle vastu, et autoga peab sõitma sõiduteel paremal pool?

Iroonia irooniaks, aga maskivastasusega seoses on juba jõutud rääkida hoolimatusest. Et omaenda huvi esiletoomine maskivastasusega ajal, mil meedikud peavad kandma maski päevast päeva, ei lange kokku arusaamaga solidaarsest ühiskonnast. Mis siis, kui meedikud ütlevad mingil hetkel, et nemad protestivad koroonaviiruse saanute ravimise vastu? Teevad samuti meeleavalduse Tallinnas Vabaduse platsil?

Maskivastasus on seotud ka omaenda mullis elamisega. Kui sõita autoga näiteks sõidutee vasakul poolel, saab mõne hetkega selgeks, et seal sõitmine pole hea idee. Võib tuua veelgi süngemaid näiteid: teise maailmasõja ajal ei protestitud näiteks varjendisse minemise vastu, kui pommid hakkasid taevast sadama ja tänavatel vedelesid surnukehad. Gaasimaskid tuli alati käepärast hoida, aga keegi nende vastu meelt ei avaldanud. Surm oli kõigile näha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles