«Metsast taldrikule» kostitas enam kui 4500 toidusõpra

Tartu Postimees
Copy
Maitsete nädala «Metsast taldrikule» hõrgutis.
Maitsete nädala «Metsast taldrikule» hõrgutis. Foto: Signe Milkov

5.–15. novembrini toimunud Lõuna-Eesti maitsete nädalal pakuti ligi 60 toidukohas erimenüüd. Neis toitudes oli vähemalt ühe komponendina kasutatud eestimaist metsasaadust ning enamasti kohalikku toorainet. Põnevaid maitseid käis nautimas enam kui 4500 toidusõpra.

Meeldejäävaid maitseelamusi pakuti kuues maakonnas: Tartumaal, Jõgevamaal, Põlvamaal, Viljandimaal, Võrumaal ja Valgamaal. Alatskivi lossirestorani esindaja Sven Särki sõnas, et kuigi üritus langes kokku turistide poolest madalperioodiga, mil külastatavus on üleüldiselt väiksem, oli huvilisi meeldivalt palju. «Külastatavus oli suurem, kui prognoosisime, meid külastasid nii noored kui ka vanad. Üllatas ka see, et käikude kõrvale sooviti veinidegustatsioone, seega oli kohe näha, et inimesed nautisid igas mõttes külastust,» rääkis Särki.

Ta lisas, et «Metsast taldrikule» idee sobis Alatskivi lossirestorani olemusega hästi kokku. «Oleme läbi aastate üritanud kasutada oma menüüdes ümberkaudsete metsade saadusi ja ka ulukiliha tegemine ei ole meile võõras. Seega kogu kontseptsioon kasutada metsast ja kohalikku sobis meie köögiga,» lausus Särki. 

Ettevõtmise eesmärk oli suurendada toitlustusasutuste külastatavust, toetada piirkonna arenevat toidukultuuri ja toidu väiketootjaid ning tõsta esile kohalikku toorainet.

«Maitsete nädal oli teatud mõttes katsetus, et näha, kuidas nii mastaapne koostööprojekt ennast õigustab. On väga hea meel näha, et külastajad võtsid selle juba esimesel aastal hästi vastu ja sellel on kindlasti potentsiaali areneda tulevikus üheks Eesti toidu tippsündmuseks,» rääkis Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles