Liina Uudelt ja Indrek Niibo: EKRE jätab valijad pika ninaga (3)

Copy
Liina Uudelt ja Indrek Niibo
Liina Uudelt ja Indrek Niibo Foto: Kristjan Teedema

Abielureferendumi kavandamise tõttu on paljud inimesed üles köetud teemadel, mis muidu oleksid nende elus tähtsusetud. Ent petukonservatismiga hajutatakse tähelepanu sellelt, et tegelikult pole EKRE oma baasvalijate elukvaliteedi parandamiseks midagi sisulist ära teinud.

Otsustasime hiljuti minna EKRE korraldatud aruteluõhtule teemal «LGBT-ideoloogia on vastuolus eestlaste kultuuriga». Kuulutuses oli öeldud: «Tule ise ja võta kaasa ekremeelne sõber», mistõttu tundus ettevõtmist varjutavat üks takistus: kas meis ikkagi leidub piisavalt ekremeelsust. Pärast mõningat vaagimist jõudsime siiski järeldusele, et EKREga tuleb nõustuda vähemalt selles, et nii Tartus kui ka teistes paikades on vaja anda inimestele koht, kus nad saaksid kaasa rääkida. Niisiis oli ühisosa olemas. Ühtlasi on oluline astuda aeg-ajalt oma mullist välja, et saada aru, kuidas mõtlevad inimesed, kellega ehk iga päev vestlema ei satu.

Läksime üritusele avatud hoiakuga, valmis oma maailmapilti avardama. Paari­kümne minutiga sai aga selgeks, et koosviibimine kujuneb üsnagi ühetaoliseks: palju viha ja käredaid sõnavõtte. Miks on ikkagi osa ühiskonnast niivõrd üles köetud teemal, mis tegelikult nende elu kuidagi ei puuduta?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles