Tartu linnavolikogus: kas Kaarsilla kaarele tuleks panna käsipuud?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarsild öösel.
Kaarsild öösel. Foto: Sille Annuk

Keskerakond tundis linnavalitsusele esitatud arupärimises muret üle Kaarsilla kaare kõndijate elu ja tervise pärast. Abilinnapea Raimond Tamm leidis vastuses, et pole võimalik teha muud, kui panna üles kaarel kõndimist keelav silt.

Keskerakond küsis esiteks, kas linnavalitsus on arutanud võimalust silla kaar ronijatele sulgeda. Tamm vastas, et ei ole, sest tegelikult ei ole seda kaart jalakäijatele ega teistele liiklejatele kunagi avatud.

«Linnavalitsuse hinnangul ei ole võimalik leida head lahendust silla kaarele ronijate takistamiseks,» nentis Tamm. «Kaarele saamiseks on vaja ronida 1,8 m kõrguse kaare tugiposti otsa. Mingil määral hõlbustab ronimist kaldtee käsipuu ja ronimise takistamiseks on võimalik käsipuud lühendada. Ent see ei ole silda sihtotstarbeliselt kasutavate inimeste huvides. Kõikvõimalike tõkete ehitamine rikuks silla välimuse ja ei ole seetõttu lubatud.»

Teiseks küsis Keskerakond, et kui kaart sulgeda ei plaanita, kas oleks võimalik ronijate turvalisuse tagamiseks panna kaarele käsipuud, ehitada vaateplatvorm või leida veel mõni lahendus.

Tamm vastas, et silla kaarele ronimine on kindlasti teadlik ja sihipärane tegevus ning eksikombel või kogemata ei ole võimalik kaare tugipostile ja sealt edasi kaarele sattuda.

Volikogu esimees Mihhail Lotman küsis, et kui kaar pole jalakäijaile avatud, kas ei oleks võimalik karistada neid, kes sinna ronivad.

«On võimalik trahvida, aga kahjuks ei saa linn trahvida,» vastas Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles