RAADIOSAADE ⟩ Tartu linnaraamatukogus käärib. Kes on süüdi?

Tartu Postimees
Copy
Tartu linnaraamatukogu.
Tartu linnaraamatukogu. Foto: Kristjan Teedema

1. detsembri raadiosaate «Vahetund Tartu Postimehega» esimeses pooles võtsid ajakirjanikud Rannar Raba ja Lisete Reineberg kokku viimased arengud ja taandarengud, mis seostuvad koroonaviiruse jätkuva levikuga. Muu hulgas tegid nad juttu tantsukollektiividele ja laulukooridele kehtestatud piirangutest, aga ka distantsõppest üldhariduskoolides. Saatepoole lõpetuseks tõdes Reineberg äsja ülikooli kliinikumi kriisikomisjoni juhi prof Joel Starkopfiga peetud vestluse taustal, et olukord haiglates on muutumas kriitiliseks ning juba lähiajal võidakse hakata mõningaid plaanilisi kirurgilisi protseduure edasi lükkama.

Saate teise osa pühendasid Rannar Raba ja Raimu Hanson Tartu linnaraamatukogule, kus suurem osa töötajatest allkirjastas läinud nädalal pöördumise linnavalitsusele, millega seatakse kahtluse alla asutuse ajutise juhataja Piret Taluri pädevus.

Ajakirjanike hinnangul peab olema linnaraamatukogu juhtimises tehtud olulisi vigu, kui 97 töötajast tervelt 70 soostub juhataja vastu välja astuma. Seejuures näib põhiprobleem peituvat selles, et käimasolevate struktuurimuudatuste eest peab vastutama ajutine juht, kes pealegi on erialase hariduse puudumise tõttu hõlpsasti rünnatav.

«Vahetund Tartu Postimehega» on Kuku Tartu sagedusel (100,2 MHz) ja Otepää sagedusel (102,4 MHz) otse-eetris igal teisipäeval kell 13. Seda saab järele kuulata raadiojaama veebilehelt ja nutirakendusest, samuti Spotify keskkonnas ning iPodcastina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles