Politsei tabas päikeseparkide ehitustelt hulga illegaalseid töölisi

Tartu Postimees
Copy
Päikesepark. Pilt ei ole seotud reedese politseireidiga.
Päikesepark. Pilt ei ole seotud reedese politseireidiga. Foto: Dmitri Kotjuh

Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talituse ametnikud kontrollisid möödunud nädalal Jõgevamaa ettevõtteid ning paljastasid hulga illegaalseid võõrtöölisi.

27. novembril kontrolliti kuut juriidilist ja 28 füüsilist isikut ning tuvastati, et kümne Valgevene ja kaheksa Ukraina kodaniku töötamine ei olnud politsei- ja piirivalveametis nõuetekohaselt registreeritud.

Lisaks tuvastasid ametnikud, et seitse Ukraina kodanikku viibivad Eestis seadusliku aluseta. Kõikidele isikutele määrati rahatrahv ning seadusliku aluseta riigis viibivatele Ukraina kodanikele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ja kohaldati kuueks kuuks sissesõidukeeld.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk vahendas, et reidi ajal kontrollis politsei päikesepaneelide parke, kus välismaalased tegid peamiselt ehitustöid. «Välismaalaste seaduse vastu eksinud 18 isikule määrati 80-eurosed rahatrahvid, lisaks koostati seadusliku aluseta riigis viibinutele ettekirjutus riigist lahkumiseks ning kehtestati pooleks aastaks riiki sissesõidu keeld,» vahendas Keisk. Ta lisas, et registreeringuta töötamist võimaldanud tööandja suhtes praegu menetlust alustatud ei ole ning täpsemaid asjaolusid veel selgitatakse. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles