Raadi rehvimägede lõpp paistab

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Nelja kuuga on Raadile kokku veetud rehvimäed tublisti vähenenud. Töö pidi lõppema seal eile, kuid platsi puhtaks löömiseks kulub veel kuu.
 
Nelja kuuga on Raadile kokku veetud rehvimäed tublisti vähenenud. Töö pidi lõppema seal eile, kuid platsi puhtaks löömiseks kulub veel kuu.  Foto: Kristjan Teedema

Raadil vanal sõjalennuväljal juuli lõpus alanud rehvimägede kaotamine pidi esialgse kava järgi lõppema eile. Nii see siiski ei läinud, aga töö on lõpusirgel: 14 000 tonnist rehvidest on purustatud 10 740 tonni ning aasta lõpuks loodab hanke võitnud AS Ragn-Sells ka ülejäänutega ühele poole saada.

Juba septembris ütles Ragn-Sellsi turundus- ja kommunikatsioonijuht Rainer Pesti, et tõenäoliselt saavad rehvid purustatud aasta lõpuks. «Tähtaeg läheneb ja töö on väga pingeline ning kõik osalised on huvitatud, et Raadi saaks puhastatud,» lausus Pesti. Ta avaldas lootust, et ettevõttesse suhtutakse mõistvalt ja paindlikult, kui töö lõpetamiseks läheb vaja mõnevõrra lisaaega.

Keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) Raadi projektijuht Tõnn Tuvikene teatas eile, et lepingus kirjas olev vanarehvide kogus Raadil on jäätmearuandluse alusel fikseeritud, kuid nende tegelik kogus selgub töö käigus. «Eelmisel nädalal saime teada järelevalve mahumõõdistuse ja koguste arvutuste põhjal, et seal on ilmselt ligi 500 tonni rohkem vanarehve, kui on esialgu lepingus kirjas,» sõnas Tuvikene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles