Kunstnike liidu esimees andis ameti üle ja asub tööle kaitseliidus

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Markus Toompere istus eile veel oma ametitoolil, mida näitusel «Tagasi» kunstimaja teisel korrusel märkis vaatajaile paika pandud tugitool. Tema ameti võtab täna kohusetäitjana üle Peeter Talvistu, kes on sama väljapaneku üks kuraatoreid. Nende taga on Anna Guilló seinamaaling «Missioon Lynx».
Markus Toompere istus eile veel oma ametitoolil, mida näitusel «Tagasi» kunstimaja teisel korrusel märkis vaatajaile paika pandud tugitool. Tema ameti võtab täna kohusetäitjana üle Peeter Talvistu, kes on sama väljapaneku üks kuraatoreid. Nende taga on Anna Guilló seinamaaling «Missioon Lynx». Foto: Kristjan Teedema

Eile teatas Tartu kunstnike liidu (TKL) juhatuse esimees Markus Toompere avalikkusele oma lahkumisest sellelt ametikohalt ja suundumisest militaarvalda. Tänasest täidab esimehe kohuseid sama liidu juhatuse liige, kunstimaja kuraator-projektijuht Peeter Talvistu.

Liidu liikmetele ei tulnud Toompere lahkumine väga suure üllatusena, sest ta teatas juba augustis üldkoosolekul, et järgmine kord ta esimeheks enam ei kandideeri. Lahkumise soov tuleneb tema sisetundest, et ta muudab kunstielu enda ümber seisvaks veeks.

Siht kadus ära

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles