Tartlased said bussidest tasuta maske võtta

Tartu Postimees
Copy
Tasuta maskid bussides.
Tasuta maskid bussides. Foto: OÜ Perearsti nõuandeliin

Reedel võisid tartlased linnaliinibussidest tasuta maske võtta.

Reedel jagasid Eesti haigekassa ja OÜ Perearsti Nõuandeliin Tartu, Pärnu, Narva ja Kohtla-Järve elanikele osas linnaliinibussides kokku 3000 korduskasutusmaski. Need olid bussides riputatud torude külge. Nii sai sõitja maski endale mugavalt kaasa haarata. Maskide eest tasus haigekassa. Maskide jagamise kampaaniat toetavad GoBus ja Atko.

«Maskide jagamise eesmärk on pidurdada viiruse levikut ja tuletada inimestele meelde, et avalikus ruumis maskide kandmine vähendab riski haigestuda ning aitab kaasa viiruse leviku tõkestamisele,» selgitas nõuandetelefoni teenusejuht Klarika Kallikorm-Rannamets. Tema sõnul on tegemist eelkõige sümboolse aktsiooniga. Laupäeval jagati tasuta maske ka Tallinna kaubanduskeskustes.

Kallikorm-Rannamets paneb inimestele südamele, et ühiskondlikes ruumides, nagu toidupoed, ühistransport, apteegid, meditsiiniasutused, on maski kandmine  üks oluline samm, millega iga inimene saab anda oma panuse viiruse leviku aeglustumiseks.

Jaotatavad maskid on kvaliteetsed kolmekihilised ja korduskasutatavad, mis on pestavad 60 kraadi juures. Maskidel on elastsed kõrva-aasad ja ninal mugav paindmetall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles