Tartumaale lisandus 49 koroonapositiivset

Tartu Postimees
Copy
Rahvarohketes avalikes ruumides tuleb viiruse leviku takistamiseks kanda maski.
Rahvarohketes avalikes ruumides tuleb viiruse leviku takistamiseks kanda maski. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3934 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 256 ehk 6,5 protsenti testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 120 inimesel. Harjumaa uutest juhtumitest 102 on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 54 ning Tartumaale 49 uut positiivset koroonaviiruse tuvastamise testi tulemust. Viljandimaale lisandus kuus uut nakatunut ning Võru- ja Valgamaale neli. Lääne-Virumaale lisandus kolm uut nakatunut ning Pärnumaale lisandus kaks uut nakatunut. Põlva- ja Raplamaale lisandus üks uus nakatunu. 12 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Suri kuus haigestunut.

Praeguste andmete järgi on teada, et 29. novembril Tartumaale lisandunud 21 juhul nakatuti perekonnas, kaheksal juhul on nakkusallikas teadmata, kuuel juhul nakatuti õppeasutuses, kahel juhul töökohal ning üks nakatunu sai viiruse tutvusringkonnast. Ühel juhul toodi nakkus sisse Venemaalt ning ühel juhul Soomest, kaks nakatunut lahkusid Venemaale. Jõgevamaale lisandunud nakatunu nakkusallikas on teadmata. 

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üle 5700 inimese, kellest 642 on nakatunud (nakatunute number sisaldab ka põhja regionaalosakonna jälgitavaid). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on 16 aktiivset kollet, kolletest suurim on 59 inimesega hooldekodu kolle. Töökohakoldeid on neli, hobikoldeid on kaks ning õppeasutuse koldeid on seitse. Üks kolle on seotud meelelahutusasutusega ning üks on perekondlik kolle.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 335,75 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles