Katkise pliidi alla tule teinud elanik läks poodi, suitsuanduri üürgamise tõttu tulid päästjad

Tartu Postimees
Copy
Päästetöötaja. Illustratiivne.
Päästetöötaja. Illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Lõuna päästekeskus sai nädalavahetusel Tartu- ja Jõgevamaal mitmeid väljakutseid tulekahjudele või tuleohtlikele olukordadele.

Reedel kella 10.45 ajal süttis Kambja vallas Soinaste külas põlema sõiduauto BMW tagaosa. Auto omanik suutis pulberkustutiga leegid ise summutada. Päästjad ühendasid edasise tuleohutuse tagamiseks akult juhtmed lahti. Ilmselt põhjustas tulekahju elektrisüsteemi rike.

Samal päeval kella 11.30 teatati, et Tartus on Pika tänava korteris gaasilõhn. Päästjad selgitasid, et vananenud tihendi tõttu lekkis gaasipliidi vooliku ja gaasitoru ühenduskoht. Gaas keerati lekke peatamiseks kinni. Rikke kõrvaldamiseks pidi korteriomanik gaasiseadmete hoolduse spetsialisti kutsuma. Gaasiseadmete ohutuse tagamiseks tuleb neid järjepidevalt hooldada.

Kella 14 ajal teatati, et Vahi alevikus Vahipargi tänaval asuvas kortermajas on kuulda suitsuanduri häiret. Päästjad selgitasid, et ühes korteris oli tehtud tuli katkise pliidi alla, millega kütmine oli juba varem keelatud ja lisaks põles pliidi ees praht. Vastutustundetu elanik ise oli pliidi järelevalveta jätnud ja poodi läinud. Suhtlusest Tartu valla sotsiaaltöötajaga selgus, et oma käitumisega teisi ohustav mees on plaanis sellest elukohast ära toimetada.

Pühapäeval kella 18 ajal põles Kastre vallas Unikülas lausleekides talumaja (8 korda 12 meetrit). Elanikke tulekahju ajal majas ei olnud. Majapõleng kustutati kella 21.50ks. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles