Linn kutsub eakaid kõnniringidele

Tartu Postimees
Copy
Tänane kõnniring algab haridusministeeriumi ees asuva Peeter Põllu platsi juurest.
Tänane kõnniring algab haridusministeeriumi ees asuva Peeter Põllu platsi juurest. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

​Tartu linn korraldab tänasest koostöös Tartu hingehoiukeskusega  eakatele kõnniringe, et eakad saaks koos värskes õhus liigutada. 

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on palju eakaid, kelle suhtlusringkond on väga väike ning kelle üksindust koroonakriis omakorda süvendab. «Kõnniringide eesmärk on jõulueelsel ajal inimeste üksindustunnet peletada ja võimalikku koroonaärevust leevendada. Keerulistest aegadest sõltumata tuleb leida võimalusi oma vaimse ja füüsilise tervise hoidmiseks ning täna on kõige turvalisem seda teha välitingimustes,» sõnas Lees.

Kõnniretked on osalejatele tasuta ja toimuvad vastavalt graafikule kuus korda nädalas esmaspäevast 19. detsembrini. Rajad on ligi kolm kilomeetrit pikad ja kõnnitempo pigem aeglasem. Kõndijaid saadavad ja osalejatega vestlevad õe eriala lõpetav tudeng ja hingehoidja Tartu hingehoiukeskusest.

Hingehoidjaga saab rääkida kõigil teemadel, mis südamel. Et teemad on isiklikud, siis tuleb hingehoidjaga kokku leppida individuaalne sessioon, mis toimub kõndides muust grupist eraldi. 

Õe eriala tudeng räägib kuidas end õigesti kaitsta viirushaiguste eest ning aitab maandada koroonaga seotud hirme. Üritusele eelnevalt registreeruda ei ole vaja, kuid hingehoidjaga vestluseks tuleb aeg broneerida Tartu hingehoiukeskuse telefonil 745 7054.

Üritusel osalevatele eakatele antakse mask. Kõnnirajale tulijatel palutakse riietuda vastavalt ilmale. Tänane kõnniring algab kell 9.30 kesklinnas Peeter Põllu platsil (Lutsu raamatukogu juures) ja lõpeb sealsamas. Homme tuleb kõndimiseks valmis olla kell 17 Veerikul Chemicumi ees (Ravila 14a).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles