Karl Feigenbaum, rohenäpust viinamarjakasvataja

Armas Riives
, reporter
Copy
Tamme Traube viinamarjaistanduse ja pirniaia peremees Karl Feigenbaum oma talumaal Kiidjärve kaldal.
Tamme Traube viinamarjaistanduse ja pirniaia peremees Karl Feigenbaum oma talumaal Kiidjärve kaldal. Foto: Margus Ansu

Põline Tartu mees Karl Feigenbaum (32) pani 2017. aastal Tartu kunstimuuseumis haldusjuhi töö maha ja läks kaheks aastaks Austraaliasse Sydney lähedale farmi tööle. «Rügasin traktoriga põllul, korjasin kive, külvasin vilja, uba, kikerhernest, nimeta aga üks talutöö ja seda ma tegin,» rääkis ta. Kõik selleks, et palgatööst vabaneda, kolida maale ja oma veini- ja siidriäri püsti panna.

Karl Feigenbaum ehitab parasjagu 250-ruutmeetrise pindalaga kasvuhoonet viinamarjadele, et ka kehvad suved üle elada. Praeguseks on valmis karkass, kuid kevade hakul loodab ta kile peale panna ja istutama hakata.
Karl Feigenbaum ehitab parasjagu 250-ruutmeetrise pindalaga kasvuhoonet viinamarjadele, et ka kehvad suved üle elada. Praeguseks on valmis karkass, kuid kevade hakul loodab ta kile peale panna ja istutama hakata. Foto: Margus Ansu

Kummalgi aastal tõi Feigenbaum koju kopsaka viiekohalise summa, mille istutas Põlvamaal Kiidjärve ääres oma Tamme talu musta mulda. Nüüd kasvatab ta 2018. aastast viinamarju, pirne, arbuuse ja rabarbereid. Kui viinamarjad maha said, nimetas Feigenbaum ka koha ümber Tamme Traube taluks, mis tähendab saksa keeles Tamme viinamarjatalu. Tema enda perenimi tähendab saksa keeles hoopis viigipuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles