Hea turvaplaan jätab röövlid saagita

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei loodab, et viimasel ajal Põhja-Eestis sagenenud röövkallaletungid Lõuna-Eestisse ei levi. Kuna aga korrakaitsjad lähtuvad oma töös põhimõttest, et parem karta kui kahetseda, on asutud sularaha käitlevaid firmasid igaks juhuks hoiatama.


«Politsei eesmärgiks ei ole sugugi inimeste hirmutamine ega paanika külvamine. Küll aga soovime kuritegude ärahoidmiseks ja nende avastamise hõlbustamiseks üht-teist vajaliku meelde tuletada,» lausus Lõuna politseiprefektuuri ülemkomissar Indrek Koemets.

Ülemkomissari sõnul leidub Lõuna-Eestiski palju selliseid ettevõtteid, mille puhul on röövimiste oht kõrgem. Olgu nendeks siis üksikud maapoed, tanklad või kasvõi kasiinod.

Enamasti antakse endale aru küll, mida iga konkreetse objekti puhul kuritegude ennetamiseks ja kahju vähendamiseks teha saab, väga harva aga vaevutakse neid meetmeid rakendama.

Koemets lisas veel, et hästi läbimõeldud turvameetmete puhul on kurjategijate saagilootused kesised ja vahelejäämise tõenäosus kõrge. Sageli on vaja vaid pisut vaeva näha, et suurendada nii iseenda kui kogu kodupiirkonna turvalisust.

Mõned politsei soovitused ettevõtjatele:

· vaadake üle turvatehnika ja kontrollige selle korrasolekut;
· suuremaid sularaha summasid ei maksa hoida teeninduslettide kassades;
· võimalusel piirake öist lahtioleku aega;
· kahtlastest võõrastest teatage oma piirkonna konstaablile või politsei lühinumbrile 110.

Lisaks paneb politsei inimestele südamele ka seda, et ei maksa osta tööriistu, arvuteid vmt kaupa, millel puuduvad dokumendid. Imeodava hinna ja kahtlase müüja pakutu on enamasti varastatud ning sellise kauba ostja aitab vaid kuritegevuse levikule kaasa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles