Esimesel advendil süttivad jõulukuuse tuled (1)

Lisete Reineberg
, ajakirjanik
Copy
Mullune Tartu raekoja plats jõuluajal.
Mullune Tartu raekoja plats jõuluajal. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna, esimesel advendipühapäeval löövad tuled särama Tartu Raekoja platsi jõulukuusel ja uuel liuväljal. Linlased ja külalised saavad jõuluaega veeta ka hubases valguskülas. 

Valgusküla koosneb 18 klaaspaviljonist ja nii mõnessegi saab sisse astuda, lisaks tiirlevad seal loomakarussellid. Jõuluaegses Tartu südalinnas saab sõita saani või ponidega ning aeg-ajalt rõõmustab silma mõni tuletantsuetteaste või teadusteatrietendus. 

Lisaks saab nautida klaaspaviljonide vahele tekkinud õueala, kus praksub elav tuli. Valgusküla on avatud 29. novembrist 10. jaanuarini. 

Tänasest on suudlevate tudengite purskkaevu ümber avatud ka liuväli, kus saab valguskettidest tähistaeva all uisutada 17. veebruarini. Uisuväljaku kasutamine on inimestele tasuta ning selle läheduses asuvast paviljonist saab uiske laenata.

Seekord ei toimu raeplatsil tavapäraseid rahvarohkeid ühisüritusi, nagu pühapäevased advendiküünalde süütamised ja talvine tantsupidu. Küll aga leiab 12. detsembril aset traditsiooniline jõululaat, mille kauplejad on paigutatud hajutatult Küüni tänavale.

Koroonaviiruse levikust tingitud kogunemispiirangute tõttu oodatakse sel aastal tartlasi ja külalisi raeplatsile hajutatult aega veetma ning värskest õhust ja jõuluajast rõõmu tundma. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles