Noortaluniku toetust said enim tartumaalased

Tartu Postimees
Copy
Teravilja-, kaunvilja- ja õlitaimeseemnete kasvatuse jaoks sai rahastust 14 ettevõtjat.
Teravilja-, kaunvilja- ja õlitaimeseemnete kasvatuse jaoks sai rahastust 14 ettevõtjat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Talunikud said e-PRIA kaudu taotleda põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetust. PRIA määras 93 noorele ettevõtjale kokku 3 718 644 eurot. Maksimaalses summa ehk 40 000 eurot sai toetust 91 noortalunikku.

Maakonniti on enim toetuse saajaid, kuusteist, Tartumaal, kus on noorte seas populaarseim tegevusvaldkond puuvilja- ja marjakasvatus. Järgnesid Saaremaa ja Võrumaa, mõlemas oli toetuse saajaid üheksa.

«Sarnaselt varasemate voorudega oli ka sel korral populaarseimaks tegevuseks seadmete soetamine,» ütles PRIA arengutoetuste osakonna peaspetsialist Katrin Märss. 

Populaarseimad tegevusvaldkonnad, millele toetus määrati, on puuvilja- ja marjakasvatus: toetust sai 19 ettevõtjat. Teravilja-, kaunvilja- ja õlitaimeseemnete kasvatuseks sai rahastust 14 ettevõtjat ning veislaste ja pühvlite kasvatuseks 10 ettevõtjat. Lisaks saadi toetust veel näiteks lamba- ja kitsekasvatuse, linnukasvatuse ja mesinduse valdkonda.

Kõnealune taotlusvoor oli praegusel rahastusperioodil viies ja toetusteks oli eelarves 3 750 000 eurot. Kokku laekus 134 noortaluniku toetustaotlust 5,3 miljoni euro ulatuses.

Et soovitud toetuste summa ületas eelarvet, määras PRIA toetused nõuetekohastele taotlustele antud hindepunktide abil saadud paremusjärjestuse alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles