Elva valla aasta küla on Rannu alevik

Tartu Postimees
Copy
Elva vald andis üle kogukonnavaldkonna ja kaunite kodude tunnustused.
Elva vald andis üle kogukonnavaldkonna ja kaunite kodude tunnustused. Foto: Elva vallavalitsus

Täna anti Rõngu rahvamajas Elva valla külade kärajatel kätte valla kogukonnavaldkonna ja kauni kodu tunnustused. 

Üritusele olid kutsutud vaid tunnustuste nominendid, kõik huvilised said sündmust jälgida otseülekande kaudu.

Aasta küla tiitli sai Rannu alevik. Rannu külade seltsi lõid ettevõtlikud Rannu inimesed 2017. aastal ning kolme tegutsemisaasta jooksul on selts näidanud ennast elujõulisena ning toonud piirkonda investeeringuprojekti rahasid.

Külarahvas peab ise olulisemateks saavutusteks Rannu külaplatsile Leaderi projektimeetmest varjualuse ehitamist ja välijõusaali rajamist. Rannu külarahvas on korraldanud mitu aastat Rannu jüriööjooksu ning jaanipäeva üritusi, samuti aastavahetuse vastuvõtmist.

«Sel aastal korraldati maal elamise päeval Rannus ka hoidiste konkurss ning küla tegutseb heatujuliselt ja positiivse lähenemisega,» kirjeldas Elva abivallavanem Marika Saar.

Aasta kogukonna edendaja on Anne Udeküll, kes juhendab tantsurühma Mathilde, Vikerkaar ning rahvatantsurühma Helles, milles ta ka ise tantsib. Sel aastal kutsus ta kokku võimlejate rühma.

«Peale tantsurühmade juhendamise korraldab ta kogukonnas ka tähtpäevalisi üritusi ning koostab neile kavasid. Anne on tõeline näide sellest, kuidas kogukonda isetegevuse ja kollektiivide kaudu edendada,» rääkis Saar.

Elva valla 2020. aasta kauni linnakodu tiitli sai Anne Kalinina kodu, mis asub Elvas Mahlamäel. Elva vallaarhitekt Jaanika Saar ütles, et Kalinina on suur taaskasutaja ning tema metsaservas asuvast aiast leiab igal nurgal üllatavaid detaile, näiteks portselankannust linnumaja, kübaraga mannekeen kõrreliste vahel ja lilledega kaunistatud troon. 

Valla kauneim linnakodu on Anne Kalininal.
Valla kauneim linnakodu on Anne Kalininal. Foto: Jaanika Saar

Kauni maakodu tiitli sai tänavu Birgit ja Alari Arraku kodu, Loku talu Neemiskülas. Pere on kodu kujundanud täpselt nii, et nende lastel oleks seal tegevust, kuid et oleks ruumi ka vanematele vaikuse ja ilu nautimiseks. 

Talu peremees on lastele mänguväljaku ise ehitanud ning mitmetonnisele kivirahnule laste jaoks ronimisseina elemendid kinnitanud. Peale selle on Loku talus kolm lammast, kaks kääbuskitse ning kass ja kanad. 

Peale selle tänas vallavalitsus Elva valla tänukirja ja saadiku pusaga Rena Tiganikku, Greta Tiganikku, Tiiu-Triin Tamme, Terle Tamme ja Renaldo Aarnat hooliva ja julge käitumise eest selle aasta septembris Arbi järve ääres, kui nad läksid appi hädaohus olevale inimesele.

Elva valla kauni kodu tunnustuse pälvinud esitatakse ka 2021. aasta kevadel «Kaunis kodu 2020» maakondlikku vooru. Kauni kodu konkurssi korraldati teist korda, sel aastal esitati kaheksa nominenti. 

Nii Elva valla kogukonnavaldkonna aunimetuste laureaadid kui ka kauni kodu laureaadid valisid välja vallavalitsuse moodustatud komisjonid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles