Tartumaale lisandus üle 40 nakatunu

Tartu Postimees
Copy
Koroonatesti tegemise järjekord Tartu laululava juures.
Koroonatesti tegemise järjekord Tartu laululava juures. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5738 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 376 ehk 6,5% testide koguarvust. 

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 164 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 114 uut ning Tartumaale 43 uut positiivset testitulemust. Viljandimaale lisandus 11 ning Lääne-Virumaale kuus nakatunut.

Pärnumaale lisandus viis nakatunut ning Põlvamaale, Raplamaale ja Jõgevamaale neli. Läänemaale lisandus kolm uut nakatunut ning Hiiumaale ja Järvamaale kaks. Saaremaale, Valgamaale ja Võrumaale lisandus üks nakatunu. 11 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Ööpäeva jooksul suri viis koroonaviirusesse nakatunud inimest: 63-aastane mees, 75-aastane mees, 81-aastane mees, 92-aastane mees ja 81-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 109 koroonaviirusega nakatunud inimest. 

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 322,58 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 5,8%.

Terviseameti lõuna regionaalosakonna juhi Tiia Luhti sõnul on viimasel ajal esinenud juhtumeid, kus koroonaviiruse testi tulemust ootavad inimesed viivad oma lapsed kooli ja lasteaeda.

Terviseamet paneb kõigile testi tulemust ootavatele inimestele südamele: enne negatiivse tulemuse selgumist tuleb arvestada väga suure võimalusega, et testi tulemus osutub positiivseks. «Nagu näeme, on SARS-CoV2 levik Eestis püsiv ning nakatuda võib pea kõikjal,» ütles Tiia Luht.

Lõuna regioon

Ööpäeva jooksul lõuna regiooni lisandunud uutest nakkusjuhtudest 19 on olemas seos teadaolevate nakkusjuhtudega, ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on 5000 inimest, kellest 571 on nakatunud (haigestunute number sisaldab ka põhja regionaalosakonna jälgitavaid).

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on 12 aktiivset kollet, millest suurim on 60 inimesega hooldekodu kolle. Töökohakoldeid on kaks, hobikoldeid on kaks ning õppeasutuse koldeid on kuus. Üks kolle on seotud meelelahutusasutusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles