Tehnikud Madis Kirt (ees) ja Veiko Levin näitavad DynaBraci tootearenduse prototüüpi, mille paigaldus võtab aega seitse minutit. Selle arendamist toetas EAS 55 000 euroga.
Tehnikud Madis Kirt (ees) ja Veiko Levin näitavad DynaBraci tootearenduse prototüüpi, mille paigaldus võtab aega seitse minutit. Selle arendamist toetas EAS 55 000 euroga. Foto: Sille Annuk

Need, kes kinnisvaraarendusega tegelevad, teavad, et majaehitus tikub ühel hetkel toppama. Ehitajad peavad paratamatult ootama, kuni ventilatsioonipaigaldajad ja torumehed oma tegemistega ühele poole saavad. Soome ehitusinsener Tom Lindborg juurdles ligi viis aastat tagasi endamisi, et mingil moel peab ju ometigi see probleem lahendatav olema, ja koos sõpradega jõudiski ta ühel saunaõhtul ideele hakata kokku panema mooduleid, milles kõik tarvilikud ühendused on juba olemas.

Uudse meetodiga kulub ühes korteris vee- ja kanalisatsioonitorustiku püstikuosa paigaldamiseks seitse minutit. See on neli korda kiirem, kui paigaldada püstiku torusid ükshaaval.

Kommentaarid
Copy