Jan Lätt: meie ettevõtted on endiselt konkurentsivõimelised

, Tartu ärinõuandla juhatuse liige
Copy
Jan Lätt
Jan Lätt Foto: Erakogu

Aasta vältel on käinud ärinõuandlas äriplaanide ja projektide nõustamisel üle 700 ettevõtja. Koolinoorte tegevustes on osalenud üle 600 noore, ettevõtlusseminaridel ja koolitustel üle 500 ettevõtja. 99 noort ettevõtjat läbisid baaskoolituse programmi ja mentorklubi. Välisinvesteeringute maandamise portfellis on piirkonnas 60 ettevõtet. Tegutsevate ettevõtete nõustamisteenust kasutab lisaks 120 ettevõtjat.

Kaks koroonaviiruse lainet on venitanud pikemaks mitme uue Tartumaale tulla sooviva välisettevõtja otsustusprotsessi. Õnneks ei ole muutunud investorite otsus, kuid on takerdunud nende füüsiline kohapealne tegutsemine. Tartumaale on nad ettevõtted asutanud, kuid tegutsevad siiani digitaalsete lahenduste kaudu. See kahjuks raskendab uute tulijate sideme loomist kohalike partnerite ja tootjatega. Raskuste kiuste on rõõm sellest, et heade ideede arv ei ole vähenenud ning meie inimesed on endiselt aktiivsed. Uues olukorras on lihtsalt ärimudelid muutumas ning ettevõtjad on selle hästi ära tabanud.

Koostöös Tartu Postimehega on Tartu ärinõuandla esitanud ettevõtjaid aasta toote konkursile juba kolm aastat. Selles valimis on olnud esindatud nii füüsilised tooted kui ka infotehnoloogilised lahendused. Seekordse konkursi lõppvooru pääsesid füüsilised tooted. Seegi viitab muutunud olukorrale: uude keskkonda sobivad üha enam lahendused, mis võimaldavad klientidel nautida loodust ja hoida distantsi.

Tartumaa ettevõtluse keskkond on raskustest hoolimata hästi toimiv ja konkurentsivõimeline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles