Eleri Pilliroog ja Karl-Hendrik Pallo: välistudengite tümitamine ei aita

Copy
Karl-Hendrik Pallo (EÜL-i avaliku poliitika nõunik) ja Eleri Pilliroog (EÜL-i juht)
Karl-Hendrik Pallo (EÜL-i avaliku poliitika nõunik) ja Eleri Pilliroog (EÜL-i juht) Foto: Erakogu

Kõrgharidusseaduse muutmise eelnõu eesmärk olevat julgeolekukaalutlused ja vajadus takistada ülikoolide muutumist migratsioonipumpadeks, kuid need põhjendused pole veenvad.

Riigikogulane Jaak Valge kirjutas 20. novembri lehes rahvusvaheliste tudengite ning Tartu ülikooli kvaliteedi ainetel. Ka meie Eesti üliõpilaskondade liidus peame kõrghariduse kvaliteeti tähtsaks, kuid kõigi autori seisukohtadega me nõus olla ei saa.

Jaak Valge selgitas, et kõrgharidusseaduse muutmise eelnõu eesmärk on julgeolekukaalutlused ja vajadus takistada ülikoolide muutumist migratsioonipumpadeks. Kui eelnõu eesmärk oleks päriselt probleeme lahendada, oleks kaasamise head tava järgides eelnõu ettevalmistamise aruteludesse kutsutud rohke praktilise kogemuse ja teabe huvirühmi. Sellise koosloome tulemusel ei oleks riigikogu ette jõudnud kiiruga kokku klopsitud läbi mõtlemata eelnõu, mida lugedes tundub, et on otsustatud, et kui masinas on üks tihend läbi, tuleb kogu masin õhku lasta, selmet tihend välja vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles