Selgusid Tartumaa parimad vabaühendused

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Tartu Ärinõuandla eestvedamisel kuulutati taaskord välja tunnustamiskonkursi Tartumaa Hea Tegu auhinnasaajad. Kokku esitati neljas kategoorias 19 kandidaati.

Valikukomisjonis oli Tartu Ärinõuandla, Kodukant Tartumaa, Tartumaa Omavalitsuste Liidu ja Tartumaa Arendusseltsi esindajad. Žürii esindaja, Kodukant Tartumaa juht Külli Pann selgitas, et valiku tegemine esitatud kandidaatide seast ei olnud kerge. «Kõik esitatud vabakondlased on need, kes igapäevaselt teevad vabatahtlikku tööd ning panustvad oma kodukoha ja kogukonna arengusse. Hea meel on tõdeda, et esitatud on nii alles gümnaasiumis käivaid noori kui ka juba mitukümmend aastat kogukonna elu eest vedanud inimesi,» selgitas Pann

Vabaühenduste kategoorias konkureerisid sel aastal ühendused, kes tegutsevad maapiirkonnas. Tunnustuse andmisel sai määravaks, kuidas kevadine kriisiaeg nutikalt üle elati. Pann sõnas, et ilma projektitoetuseta sündinud teo kandidaatide osas saab öelda, et alati ei ole millegi ära tegemiseks vaja kirjutada projekti ja oodata seda vastust ja painutada end rahastajate reeglite järgi. «Kui kogukond midagi väga oluliseks peab, siis tehakse koostööd, panustatakse ühiselt ja tulemuseks on otseselt vajalik asi kui ka ühtsem kogukond, kus varasemalt naaber naabrile teregi ei öelnud,» selgitas Pann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles