Viirus jõudis Kastre valda, eakad vallaelanikud saavad tasuta maskid

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Näomask ja desovahend. Pilt on illustratiivne.
Näomask ja desovahend. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sellest nädalast on koroonaviiruse leviku tõttu distantsõppel Kastre vallas mitu lasteaiarühma ja klassi. Vallavalitsus on võtnud nõuks jagada kõigile Kastre valla 70-aastastele ja eakamatele tasuta korduvkasutatavad maskid.

Kastre vallavanem Priit Lomp vahendas, et koroonaviiruse leviku tõttu on distantsõppel Sillaotsa kooli Haaslava lasteaiamajas 4 rühma, Roiu lasteaiamajas 3 rühma ja Sillaotsa majas 1 rühm. Tänasest läksid distantsõppele Võnnu keskkooli 2. ja 3. klass ning eneseisolatsiooni ka 1. ja 4. klassi klassijuhatajad.

Et viiruse levikut tõkestada, otsustas Kastre vallavalitsus hakata kõigile vallaelanikele, kes on 70-aastased ja vanemad, jagama Eestis toodetud korduvkasutatavaid maske. Kokku kulub neid Kastre vallas 626 tükki.

Lomp selgitas, et maskide jagamisega tegelevad vallaametnikud, kel vähenenud tööülesannetega on ka töökoormus väiksems. Nendeks on näiteks kultuuritöötajad.

Miks just selline vanuserühm? Vallavanem Priit Lomp põhineb maskide tasuta jagamisel Euroopas ja Eestis läbi viidud uuringutele. Nende andmeil sureb koroonaviirusesse nakatunutest, kes on  80-aastased ja vanemad, 10-15 prostenti. 70-79-aastaste seas on sama näitaja 3,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles