Tartu jõulupuu jõudis eskordi saatel Raekoja platsile

Armas Riives
, reporter
Copy

Tartu tänavune jõulupuu jõudis Raekoja platsile Põlvamaalt Kanepi vallast. Kasvukohas Sirvaste külas oli kahara võraga kuusk ligi 24 meetri kõrgune, Raekoja platsil ilutseb jõulukuusk umbes 18-meetrisena.

Ilma poolest ei paista talve veel kuskilt, aga kui kalendrisse vaadata, näeb, et jõuluaeg läheneb vääramatu jõuga. Küünlad süüdatakse jõulukuusel advendiaja alguses, mil Tartus algab ka tänavune jõululinna programm.

Klaaspaviljonidest Valgusküla, mis pakub talveilmale vaatamata värskes õhus viibimise keskkonda nii suurtele kui ka väikestele, jääb oma ülekorraldamata moel inimesi rõõmustama ja tegevusi pakkuma talvise koolivaheaja lõpuni.

Alates esimesest advendipühapäevast on ka amüseeriva pronkspaari ümber avatud ligi 1000 ruutmeetri suurune liuväli. Maailma ühte kõige romantilisemat ja lõbusamat meelelahutust – uisutamist – saab harrastada valguskettidest tähistaeva all otse linna kõige tähtsamal väljakul.

Praegu käib liuväljal külmakonteiner masinaga jäätegu. «Eks ole näha, kuidas jääkiht kasvab, natuke sõltub ka ilmaprognoosidest, kuid töö on tempos ja advendipühaks saab valmis,» ütles Ragnar Kekkonen, kes liuvälja rajamist juhib.

Uisuväljak jääb Raekoja platsile kuni vabariigi aastapäeva ettevalmistusteni ehk ajani, kui kevadigatsus juba väljakannatamatuks muutub.

Ehitusele ette jääva puu pakkus Tartu linnale jõulupuuks välja kinnistu omanik. Jõulukuuse transportis Tartusse ja püstitas raeplatsile OÜ Roheline Ruum. Jõulupuu jääb tartlasi rõõmustama kuni 18. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles