Koroonaviirus saatis kogu Ripsiku lasteaia koju

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Tartu valla lasteaed Ripsik.
Tartu valla lasteaed Ripsik. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu vald otsustas koostöös terviseametiga koroonaviiruse leviku tõkestamiseks sulgeda Raadil asuva lasteaia Ripsik kuni 1. detsembrini.

Vallavanem Jarno Laur ütles, et koroonaviirusega on nakatunud vähemalt üks lasteaiatöötaja. Pole teada, kas nakkuse on saanud ka mõni laps. Viiel Ripsiku rühmal on lootus majja tagasi saada 1. detsembril, võib-olla isegi päev enne, kuid ühe rühma lapsed peavad kodus püsima vähemalt 4. detsembrini. 

«Parema meelega muidugi piirduksime ainult ühe rühma koju saatmisega, aga praegu ei saa kindel olla, et teiste rühmade lapsed ja töötajad pole nakkusekandjaga kokku puutunud,» ütles Laur. «Ega see lapsevanematele meeldiv uudis ole, sest kui laps tuleb koju jätta, pöörab see ju elukorralduse pea peale, aga muid võimalusi pole,» ütles Laur. «On uuritud küll, kas siis mõnda teise lasteaeda ei saaks asenduskorras viia, aga ei saa samal põhjusel, miks ei saa viia Ripsikusse. Ei saa olla kindel, et pole viirusekandja,» lisas ta.

Perioodil, mil lasteaed on suletud, toimub lasteaias distantsõpe. Distantsõppe osas saadavad kõigile lapsevanematele täpsema info õpetajad.

Koroonaviiruse laialdasele levikule viidates otsustas Tartu vallavalitsus alates tänasest piirata huviharidust ja huvitegevust ning esialgu on kitsendused sisse seatud aasta lõpuni.

Tartu valla muusikakooli, spordikooli ja Tabivere huvikooli, ka lasteaedade huviringide, koolide huviringide ja muude siseruumides toimuvate huviringide tegevus korraldatakse perioodil alates tänasest kuni aasta lõpuni kaugõppena. Kui see ei osutu võimalikuks, jääb õppetegevus ära.

Huvitegevus on jätkuvalt lubatud välitingimustes, näiteks matkad või sportimine vabas õhus.

Valla kultuuriasutused ei korralda aasta lõpuni muusikakollektiivide, tantsurühmade jt kontaktset proovi- ja kontserttegevust. Planeeritud advendikontsert Äksi kirikus jääb ära. Advendiaja alguse puhul toimuvad väiksemad üritused vabas õhus.

Vallavalitsus soovitab noortekeskustel kolida võimalikult palju tegevusi õue.

Valla raamatukogud korraldavad töö ümber ja jätkavad kuni aasta lõpuni laenutust puutevabalt. Tabivere ja Lähte raamatukogud jäävad kooliõpilastele avatuks, tavakasutajatele korraldatakse puutevaba laenutus.

«Soovitame kõigil koolidel lõpetada kontaktõpe ja -tegevused nädal enne jõuluvaheaega. Nii tagame loodetavasti piisava aja nakkuselaine katkestamiseks,» teatas Laur. «Kõigile ja igal pool kehtib endiselt lihtne retsept: hoia distantsi, kanna maski, õhuta ruume, pese käsi ja laadi alla HOIA mobiilirakendus! Haigusnähtudega püsi kindlasti kodus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles