OTSEÜLEKANNE ⟩ Kultuurikompassi foorum «Kuidas kõnetada Euroopat?»

Tartu Postimees
Copy
Foto: Kultuurikompass

Sel neljapäeval peetakse rahvusvahelist kultuurikorraldajate tippfoorumit «Kultuurikompass. Kuidas kõnetada Euroopat?». Festivalide ja elamusürituste korraldajad üle Euroopa otsivad vastuseid küsimustele, kuidas olla atraktiivne rahvusvahelisele publikule ja partneritele ning kuidas üle elada praegused pingelised ajad. Tartu Postimees vahendab arutelu otseülekandes.

Foorum toimub kell 12.30–17 Tartu ülikooli raamatukogu konverentsikeskuses.

Arutelusid juhib ajakirjanik Johannes Tralla ning kogemusi jagavad president Kersti Kaljulaid, Mikko Fritze (Hollandi Goethe instituut, Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011), Jalmar Vabarna (ansambel Trad.Attack!), Inga Koppel (Tartu filmifond), Priit Mikk (Tartu 2024), Fredrik Lindegren (Euroopa kultuuripealinn Umeå 2014 kunstiline juht ja Euroopa kultuuripealinn Bodø 2024 nõukogu liige), Sanjin Đukić (EXITFestival) ning Suvi Kallio (Flow' festival).

Foorumit «Kuidas kõnetada Euroopat?» saab jälgida selle toimumise päeval internetis ning kõikidele ettekannetele tehakse eesti-inglise või inglise-eesti sünkroontõlge.

Foorumil otsitakse vastuseid küsimustele, milliseks kujuneb kultuuri- ja meelelahutusürituste korraldamine koroonajärgsel ajastul, ning räägitakse sellest, kuidas oma piirkonna ettevõtmisi tutvustada ja Euroopa publiku teadvusse viia.

Kultuurikompassi eestvedaja Angela Ader tõdes, et koroonakriisi ajal on tähtis, et me ei kaotaks Eestis silmist üht meie suurt sihti olla maailmas suuremad, kui me oleme oma rahvaarvu poolest. «Usun, et seda saavutame just kultuuri kaudu: siinsete kultuurisündmuste ja kultuuriloomingu kõrge taseme ning kultuurielu rahvusvahelisuse kaudu. Selle kaudu, et meie looming leiab publikut ja fänne Soomest, Lätist, Saksamaalt või kaugemalgi. Foorumil kogumegi inspiratsiooni ja arutame parimaid praktikaid,» rääkis ta.

Foorumist on oodatud osa saama kõik need, kes ühel või teisel põhjusel tunnevad huvi kultuuri- ja meelelahutusmaailma käekäigu vastu või kes kavatsevad üritusi korraldada Eestis või Euroopas.

Foorumi programmi leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles