Tartu- ja Jõgevamaale lisandus koroonapositiivseid

Tartu Postimees
Copy
Homsest on avalikes rahvarohketes kohtades maskikandmine kohustuslik.
Homsest on avalikes rahvarohketes kohtades maskikandmine kohustuslik. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3735 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 232 ehk 6,2 protsenti testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 138 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 36 uut ning Tartumaale lisandus 32 uut positiivset testi tulemust. Jõgeva- ja Lääne-Virumaale lisandus neli uut nakatunut ning Raplamaale kolm. Lääne-, Pärnu-, Põlva-, Viljandi- ja Võrumaale lisandus kaks uut positiivset ning Järva-, Valga- ja Saaremaale lisandus juurde üks uus viirusekandja. Kahe positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Tartumaale lisandunud neli nakatunut said viiruse õppeasutusest, kahel juhul nakatus inimene perekonnas ning ülejäänud juhtumite asjaolud on täpsustamisel. Jõgevamaale lisandunud kaks nakatunut sai viiruse õppeasutusest, ülejäänud on selgitamisel. 

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üle 4100 inimese, kellest 391 on haigestunud (haigestunute number sisaldab ka põhja regionaalosakonna jälgitavaid). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on seitse aktiivset kollet, kolletest suurim on 38 inimesega hooldekodu kolle. Töökohakoldes on 12 inimest, hobikoldes on 19 inimest, esimeses õppeasutuse koldes üheksa inimest, teises õppeasutuse koldes on kuus inimest ja kolmandas õppeasutuse koldes on üheksa inimest. Meelelahutusettevõtte koldes on 14 nakatunut.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 278,64 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 5,1 protsenti.

Viimase ööpäevaga tuvastati 232 uut koroonapositiivset ning viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 278,64. 

Haiglaravil on 154 patsienti, juhitaval hingamisel kaheksa patsienti ja intensiivravil 17 patsienti. Ööpäeva jooksul suri neli koroonaviirusesse nakatunud inimest: 90-aastane naine, 78-aastane mees, 85-aastane naine ja 82-aastane mees. Kokku on Eestis surnud 92 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles