Lammutamisest päästetud Puhja koolimaja taastamine algab liigvee tõrjest (1)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Puhja vana koolimaja lammutamise vastu võidelnud Esta Järve  (vasakult), Kaarel Tuvike ja Aarne Salo koolimaja ees oktoobris.
Puhja vana koolimaja lammutamise vastu võidelnud Esta Järve (vasakult), Kaarel Tuvike ja Aarne Salo koolimaja ees oktoobris. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kogukonna survel ja muinsuskaitse soovitusel Puhja vana koolimaja lammutamisest loobunud Elva vald teeb nüüd ettevalmistusi maja hädapärasteks säilitustöödeks.

Elva abivallavanem Mikk Järv ütles, et esimese asjana tuleb lahendada sadevete mure, et katuselt tulev ja uue koolimaja suunast valguv vesi vana maja vundamendi peale ei jookseks ja vana maja olukord vee tõttu hullemaks ei läheks.

«Peame selgusele jõudma, mida täpselt tuleb teha, siis koostada hange ja leida ehitaja. See on järgmise aasta alguse töö,» ütles Järv. «Kelder on niiske, aga mitte vett täis. Kolmapäeval just käisime vaatamas. Kui suudame liigvee majast eemale juhtida, siis see kelder saab ka kuivemaks. Ilmselt võib vajalik olla ka vundamendi hüdroisolatsioon.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles