Athenas esilinastus Tartumaal filmitud koostööfilm «Erna on sõjas»

Tartu Postimees
Copy

Tartu PÖFFil oli täna õhtul kell seitse Taani-Eesti-Belgia mängufilmi «Erna on sõjas» Tartu esilinastus. 

Publiku suure huvi tõttu eelnes esilinastusele lisaseanss. Filmi rahvusvaheline esilinastus oli eile Tallinnas. Film kandideerib PÖFFi võistlusprogrammis peaauhinnale.

«Erna on sõjas» võeti Tartu filmifondi toel üles eelmise aasta augustis ja septembris enamasti Tartus ja Tartumaal. Lõviosa filmist on filmitud Tartus Eesti ajalooarhiivi hoones, filmistuudioks kohandatud kammivabrikus ning Kindralimäel. Filmi helilooja on tartlane Mihkel Zilmer, filmivõtetega oli seotud veel suur hulk tartlasi, nende seas näiteks kostüümkunstnik Pille Küngas ja näitleja Aksel Ojari.

Tartu loomemajanduskeskuse ja Tartu filmifondi juht Kristiina Reidolv kommenteeris nii: «Meil on väga hea meel, et «Erna on sõjas» esilinastub rahvusvaheliselt just Pimedate Ööde filmifestivali põhivõistlusprogrammis. Tartu filmifondi jaoks on «Erna on sõjas» esimene välisproduktsioon, mistõttu hoiame kindlasti pöialt filmi rahvusvahelisele edule. Pärast «Erna on sõjas» filmimist Tartus on rahvusvahelised filmikompaniid hakanud tundma üha suuremat huvi Tartu filmifondi vastu, et oma filmidega Tartusse ja Tartumaale tulla. Välisproduktsioonid aitavad tõsta nii kohalike filmivaldkonna professionaalide taset kui ka elavdada piirkondlikku majandust.»

Filmi tegevustik algab aastal 1918 Taanis Lõuna-Jüütimaal. See on lugu kahest alistamatust ja visast karakterist: üksikemast Ernast ja tema hilisteismelisest pojast Kallest ning nende teekonnast rinde eesliinil Esimese maailmasõja viimasel aastal.

Filmi režissöör Henrik Ruben Genz Henrik on Taani filmilavastaja ning stsenarist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles