Tartu vald kehtestab aasta lõpuni ranged koroonaennetuse abinõud

Tartu Postimees
Copy
Tartu vallavanem Jarno Laur pidi kevadel lahendama koroonakriisi Tabivere sotsiaalkeskuses.
Tartu vallavanem Jarno Laur pidi kevadel lahendama koroonakriisi Tabivere sotsiaalkeskuses. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Koroonaviiruse laialdasele levikule viidates otsustas Tartu vallavalitsus alates esmaspäevast piirata huviharidust ja huvitegevust ning esialgu on kitsendused sisse seatud aasta lõpuni.

Vallavanem Jarno Laur jagas teadet, et Tartu valla muusikakooli, spordikooli ja Tabivere huvikooli, ka lasteaedade huviringide, koolide huviringide ja muude siseruumides toimuvate huviringide tegevus korraldatakse perioodil alates esmaspäevast kuni aasta lõpuni kaugõppena. Kui see ei osutu võimalikuks, jääb õppetegevus ära.

Huvitegevus on jätkuvalt lubatud välitingimustes, näiteks matkad või sportimine vabas õhus.

«Ütleme ära hallatavate asutuste ruumide rentimisest laste või täiskasvanute huvitegevuseks (kooriproovideks, rahvatantsu harrastamiseks, sportimiseks),» seisab teates.

Valla kultuuriasutused ei korralda aasta lõpuni muusikakollektiivide, tantsurühmade jt kontaktset proovi- ja kontserttegevust. Planeeritud advendikontsert Äksi kirikus jääb ära. Advendiaja alguse puhul toimuvad väiksemad üritused vabas õhus.

Vallavalitsus soovitab noortekeskustel kolida võimalikult palju tegevusi õue.

Valla raamatukogud korraldavad töö ümber ja jätkavad kuni aasta lõpuni laenutust puutevabalt. Tabivere ja Lähte raamatukogud jäävad kooliõpilastele avatuks, tavakasutajatele korraldatakse puutevaba laenutus.

«Soovitame kõigil koolidel lõpetada kontaktõpe ja -tegevused nädal enne jõuluvaheaega. Nii tagame loodetavasti piisava aja nakkuselaine katkestamiseks,» lisas Laur. «Kõigile ja igal pool kehtib endiselt lihtne retsept: hoia distantsi, kanna maski, õhuta ruume, pese käsi ja laadi alla HOIA mobiilirakendus! Haigusnähtudega püsi kindlasti kodus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles