Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi neli õpetajat on saanud koroonadiagnoosi

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Kirstjan Jaak Petersoni gümnaasiumi välisvaade.
Kirstjan Jaak Petersoni gümnaasiumi välisvaade. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumis otsustati reedel jätta eneseisolatsiooni terve koolipere, 710 õpilast ja kõik õpetajad. Tänase seisuga on koroonadiagnoosi saanud neli õpetajat.

Direktor Merike Kaste sõnul oli nende kooli üks õpetaja saanud viiruse pereliikmelt, too tõi selle koju töökohast. Nakatunud õpetaja jõudis kolme päeva jooksul tunde anda üheksas klassis, ja et koolis on palju rühmatunde, oli koroonahaiguse leviku oht suurem kui üheksas klassis. 

Kaste sõnul toimib distantsõpe hästi ning oma panus sellel on kevadisel kogemusel.

Eile hommikul oli koroonapositiivseid 15 Tartu koolis, distantsõppele aga saadetud õpilasi kokku 17 koolist. Tartu haridusosakonna juhataja Riho Raave sõnul on tänane seis sama. «Loodetavasti saime piiri pandud sellega, et piirasime huvitegevust,» ütles ta. Tartu linnavalitsus on koolidega kokku leppinud, et koolide enda laulukoorid, puhkpilliorkestrid ja tantsuringid, kus käivad koos eri klasside õpilased, on mõistlik kaheks nädalaks peatada.

Koolidel on soovitatud saata kogu klass lühiajalisele distantsõppele kohe, kui on tulnud teave haigestumisest või lähikontaktist. «Kui testid tehtud, saab teha uue otsuse, kas klass või klassid jäävad kontaktõppele või tuleb siiski minna distants­õppele,» selgitas Raave.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles