Lidl pidas sarikapidu, avamiskuupäeva varjab saladuseloor

Lenel Karu
, reporter
Copy

Kalda tee 29 kerkib tasapisi Tartu esimene Saksa odavpoeketi Lidli kauplus. Kuigi avamiskuupäevadest Lidli esindajad rääkida ei soovi, peeti krundil eile juba sarikapidu.

Lidli kommunikatsioonijuht Katrin Seppel kinnitas, et poe ehitus läheb plaanipäraselt, kuid rohkem ta hetkel ehituse kulgu kommenteerida ei soovinud. Tartu Postimees uuris, kas lisaks Kalda teel asuvale poele on Tartusse veel kauplusi tulemas. «Avamisaega ja poodide arvu on praegu veel vara kommenteerida, kuid kui see aeg läheneb, siis kindlasti jagame seda infot ka avalikkusega,» ütles Seppel.

Ometi märkasid tähelepanelikud silmapaarid eile, et Lidli krundil peeti sarikapidu. Krundi kõrval asuva Maxima juures kartulit müünud talumehed märkisid, et pidu peeti eile hommikupoolikust pärastlõunani. «Peeti tõesti sarikapidu, umbes poole üheteistkümnest kuni kella kolmeni, kui seal enam sarikapärga näha polnud,» selgitasid talumehed. Oma nime nad ajalehele avalikustada ei soovinud.

Septembris kirjutas Tartu Postimees, et Kalda tee 29 krundile loodava Lidli kaupluse ehitustööd maksavad ligi kolm miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Poe ehitamine muutis Annelinnas ka liikluskorraldust. Lidl andis Tartu linnale Kalda tee ja Kaunase puiestee ristmiku väljaehitamiseks maad, kogu ristmik tuli linna maale. Ristmiku ümberehitamine maksis ligi 800 000 eurot, kõik kulud kandis ettevõte. Lidli parklast saab Kalda teele pöörata nii paremale kui vasakule, samuti saab sõita otse Kaunase puiestee suunas. Jalakäijatele on ette nähtud uued kõnniteed ning sõidutee ületamise kohad. Jalgratturid ja jalakäijad peavad jagama kergliiklusteed, mis on markeeringuga pooleks jagatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles