Hobikunstnikud maalivad Eesti teadlasi lõuendile

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Robert Suvi ateljee õpilased ringiratast ümber portreteeritava Eva-Maria Tombaku (istub). Maalijad vasakult: Ene Ustav, Made Kulberg, Piret Jürgenson, Avo Kuusik, Reet Heinla, Hillar Ehaste, Imbi Traat, Irja Pärn, Kaisi Vinogradov ja Robert Suvi.
Robert Suvi ateljee õpilased ringiratast ümber portreteeritava Eva-Maria Tombaku (istub). Maalijad vasakult: Ene Ustav, Made Kulberg, Piret Jürgenson, Avo Kuusik, Reet Heinla, Hillar Ehaste, Imbi Traat, Irja Pärn, Kaisi Vinogradov ja Robert Suvi. Foto: Kristjan Teedema

Eesti biotehnoloogiafirma Icosagen rakuliini osakonna juhataja Eva-Maria Tombak pesi eile hommikul juuksed, riietus musta ja kui õige aeg käes, kiirustas kunstnik Robert Suvi stuudiosse modellitööd tegema.

Eva-Maria Tombaku bakalaureuse-, magistri- ja doktoritööd juhendanud Tartu ülikooli geenitehnoloogia vanemteadur Ene Ustav ootas teda sealsamas. Põhjus kokku saada ei olnud aga viirused ega uued ravimid, vaid kunst, täpsemalt portreekunst.

Kaks teadlast: maalija Ene Ustav ja tema modell Eva-Maria Tombak ning maalid. Seinal ja põrandal on näha portreid ka teadlasest Urve Tootsist.
Kaks teadlast: maalija Ene Ustav ja tema modell Eva-Maria Tombak ning maalid. Seinal ja põrandal on näha portreid ka teadlasest Urve Tootsist. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles